PReokret : Merkel zatražila zabranu burke i zaslužila aplauz

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjasnila se danas za zabranu potpunog sakrivanja lica, gdje god je to zakonski moguće, prenose mediji.

Merkel-699147

Merkelova je naglasila da ne želi da se ponovi prošlogodišnji veliki proliv migranata u ovu zemlju.

“Kod nas važi pravilo da lice treba pokazati, samim tim, potpuno pokrivanje nije primjereno i trebalo bi ga zabraniti gdje god je to zakonski moguće”, izjavila je Angela Merkel danas na zasjedanju CDU u Esenu, na veliko oduševljenje oko 1.000 delegata.

Tako će CDU burku zabraniti na sudu, prilikom policijskih kontrola i u saobraćaju. Istovremeno, kancelarka je oštro kritikovala agresivnost i poruke mržnje na internetu.

Kako je rekla, ponekad se ima utisak da neki ljudi, koji već odavno žive u Njemačkoj, “pod hitno treba da se upišu na kurs za integraciju”, izjavila je kancelarka, zahtjevajući da se korisnici društvenih mreža s poštovanjem odnose jedni prema drugima.

Politika otvorenih vrata od samog početka migrantske krize nailazi na velike kritike u Njemačkoj. Samo prošle godine, u tu zemlju je stiglo skoro 900.000 tražilaca azila. Njihov broj je u međuvremenu opao, ali je pristup Angele Merkel prouzrokovao neslaganja u njenoj partiji.

 

Ostavite komentar