Instagram kopira Snapchat

Nakon što su, po uzoru na njih, uveli priče, sad su najavili i live video i dodali novu opciju dopisivanja koja automatski briše pročitane poruke. Baš kao na Snapchatu, fotografije i snimke koje pošaljete prijateljima, nakon što ih vide, automatski će nestati. Jedina razlika je da jednom kad otvorite sliku (ili snimak) na Instagramu, prije zatvaranja i nepovratnog brisanja, možete je pregledati neograničeno puta.
SNAPCHAT-796x398
Kako bi razlikovali normalne poruke od onih koje nestaju, Instagram je uveo i posebne ikone.
Opcija videa uživo biće dostupna u sljedećih nekoliko sedmica, a i snimci će, kao i na Snapchatu, nestajati. Kod Instagrama oni će, doduše, nestajati odmah nakon završetka streama dok je na Snapchatu korisnici, kojima je poslat, ipak mogu otvoriti bilo kada.
Vaš stream Instagram će po svom algoritmu ponuditi pratiteljima koji bi za njega najviše mogli biti zainteresovani, a naravno, postojati će mogućnost komentarisanja, kao i pregleda ko gleda stream, baš kao na Facebooku.
Aplikacija koja se sad opasno širi i na Facebook i Snapchat, “pričama” je privukla sto miliona korisnika dnevno (što je oko trećina njihove dnevno aktivne korisničke baze), a s novim opcijama, i brojke bi mogle bi znatno da se poboljšaju.

Ostavite komentar