Američka predsjedička kampanja u foto finišu

Kandidati u trci za Bijelu kuću iskoristiti će posljednji dan predizborne kampanje uoči sutrašnjih predsjedničkih izbora za mitinge širom zemlje.

azz2lknje6qwru8aifd7drtpkhmw2kgq-large

Demokratska kandidatkinja Hilari Klinton , koja se nada da će da postane prva žena predsjednik nakon 44 predsjednika SAD, za danas je planirala dva mitinga u Pensilvaniji, jedan u Mičigenu i posljednji u Sjevernoj Karolini malo prije ponoći.
U Pensilvaniji će joj se pridružiti odlazeći predsjednik Barak Obama sa suprugom Mišel, kao i njen suprug bivši predsjednik Bil Klinton i njihova kćerka Čelzi. Na tom skupu će biti i muzičari Brus Springstin i Džon Bon Džouvi.
Klintonova, koja želi da nastavi Obaminu politiku, u nedelju je sa olakšanjem primila vijest direktora američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, koji je rekao da se poslije pregleda novootkrivenih e mailova, koje je slala ili primala Hilari Klinton, ne mijenja njihov zaključak da protiv nje ne treba da bude podignuta optužnica.
Republikanski kandidat Donald Tramp danas će imati skupove u Floridi, Sjevernoj Karolini, Pensilvaniji, Nju Hempširu i Mičigenu.
Posljednje ankete pokazuju da je “mrtva trka” između dva kandidata za predsjednika SAD. Predizbornu kampanju, koju su obilježili ekscesi i skandali, izazvali su različite reakcije drugih velikih sila.
Kina je iskoristila američku kampanju za propagandu svog režima koji je putem medija osudio “manjkavosti” demokratskog sistema u SAD.
Ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno je osudio “histeriju” u SAD koje su optužile Rusiju da se mješa u njena unutrašnja pitanja u korist Donalda Trampa.

Ostavite komentar