Mini dronovi u Ruskim rukama

Rusija razvija jeftine džepne izviđačke dronove i druge minijaturne bespilotne letelice koje su lako zamjenjive ukoliko budu oborene na bojnom polju.

1019385911

Trenutno radimo na nekoliko tipova bespilotnih letjelica. Svaki dron ili grupa dronova će biti predviđena da izvodi određene misije u zavisnosti od cilja, vremenskih uslova i reljefa“, saopštila je ruska državna korporacija OPK.

Ruske mini bespilotne letjelice će parirati norveškom dronu od samo 16 grama “Blek hornetu” kojeg koriste američki marinci.

Svi dronovi su helikopteri veličine vilinog konjica koji su laki za upravljanje i održavanje, te nije potrebno mnogo sati za obuku operatera, tvrdi proizvođač.

Operativni domet ove letjelice će biti dovoljan da izvede izviđanje bojnog polja kao i da bude od koristi organima reda i u protivterorističkim operacijama.

Ovakvi dronovi su relativno jeftini i mogu brzo da se zamjene ako padnu ili se pokvare i to je ono što ih čini posebnim“, dodaje se u saopštenju.

Ovi helikopteri mogu da zabilježe i prenesu HD video i fotografije u realnom vremenu, omogućavajući operateru da identifikuje najmanje detalje na terenu.

Ostavite komentar