Katolička crkva smatra da je otvaranje McDonadlsa u Vatikanu perverzno

Kardinale u Vatikanu razbjesnila je vijest o otvaranju Mekdonaldsovog restorana kod trga Svetog Petra iznad kardinalske rezidencije.

maxresdefault

“Ovo je, u najmanju ruku, kotroverzna, perverzna odluka . Otvaranje Mekdonaldsa na trgu sa desne strane vatikanske bazilike ni na jedan način ne poštuje tradiciju arhitekture trga Svetog Petra”, rekao je kardinal Elio Sgreča.

On ne živi u spornoj zgradi, ali je govorio u ime sedam kardinala koji žive u toj oblasti, koja se prostire na 538 kvadratnih metara koju je ASPA, (administracija nasleđa apostolske stolice) koja raspolaže sa vatikanskim nekretninama, namenila izdavanju.

McMass-Portrait329559572

Jedan od ljutih kardinala je čak pisao papi Franji tražeći njegovu intervenciju protiv ove odluke koja bi Vatikanu donosila 30.000 eura mjesečno, ali i buku i mirise burgera. “Tokom posljednjih nekoliko godina, identitet ovog područja je izgubljen”, rekao je Moreno Prosperi, šef Komiteta za zaštitu istorijskog okruga oko Vatikana zbog, kako je rekao, povećanog broja suvenirnica i ulične prodaje”.

Kardinal Domeniko Kalkanjo, šef Aspe, rekao je da neće odsustati od dogovorenog otvaranja restorana jer je dogovor povoljan i ne vidi u tome ništa loše.

Ostavite komentar