Konačno možete prestati sa ljubljenjem šefa u dupe – ovom šefu su usta sasvim dovoljna

Vlasnik jedne kompanije iz kineske prijestonice nedavno se našao na udaru kineske javnosti nakon što je otkriveno da prisiljava svoje radnice da ga svako jutro poljube pri dolasku na posao.

sef_i_radnice_poljubac

Riječ je o kompaniji koja prodaje mehanizaciju za proizvodnju piva, a nalazi se u okrugu Tongžu, koji predstavlja šire područje Pekinga.

Svako jutro u periodu između 9 i 9:30 radnice stanu u red i svaka poljubi šefa, a zatim odlazi na radne zadatke. Navodno je riječ o nevinom poljupcu, u obraz, ali je i to sasvim dovoljno i čudno da izazove pravu buru u kineskoj javnosti, koja je osudila potez ovog šefa.

Kako prenosi kineska štampa, i dok su žene prvobitno oklijevale da ovaj jutarnji ritual sprovedu u dijelo, navodno su kasnije popustile, jer su se bojale eventualnog otkaza. Samo dvije radnice su odbile da ispune šefov zahtjev i poljube ga, da bi istog dana dobile otkaz.

Inače, više od polovine radnog osoblja u ovoj kompaniji čine žene. Nakon što se suočio sa gnijevom javnosti, šef je pokušao da objasni uvođenje ovog čudnog jutarnjeg rituala, objašnjavajući da je ovu praksu vidio u jednoj američkoj kompaniji tokom posjete SAD.On tvrdi da ova jutarnja “ceremonija” pomaže pri uspostavljanju boljih odnosa među radnim kolegama, što je u njegovoj kompaniji, navodno, već dalo rezultate.

On dodaje da ne samo da su se njegove radnice vezale za njega, već mu stalno šalju poruke kada je poslovno odsutan. Naravno, bespotrebno je reći da ovo objašnjenje nije imalo uticaja na milione Kineza, koji su “osuli” paljbu na šefa, jer mnogi ne mogu da prihvate takav način ophođenja prema radnicama.

I dok je najviše kritika upućeno šefu, ima onih koji krive i radnice koje su to prihvatile.

Ostavite komentar