Facebook otvara poseban prostor za direktnu prodaju

Grupe na Facebooku koje se bave prodajom određenih proizvoda svakog mjeseca posjeti više od 450 miliona ljudi. Sada ta društvena mreža lansira novi tab u svojoj aplikaciji namijenjen direktnoj prodaji (P2P).

138219145357f261a0e9358703118984_wide

Facebook Marketplace omogućava pretraživanje sadržaja prema relevantnosti ljudi koji prodaju neke proizvode za koje biste možda mogli da budete zainteresovani i efikasno izlaže ono što vi sami imate da ponudite na online tržištu.

Zajedno sa Facebook Messengerom možete da organizujete sastanke i saznate više o osobama s kojima sklapate dogovore na anonimnim sajtovima, zahvaljujući Facebook profilima.

Marketplace je od danas dostupan za SAD, Veliku Britaniju, Australiju i Novi Zeland na mobilnim telefonima, ali ako se pokaže kao popularan, moguće je da će biti predstavljen i cijelom svetu.

Ipak, ovaj dodatak postojećim Facebook aplikacijama ima i svoje nedostatke. Ne postoji mogućnost ocjenjivanja ponuđača i kupaca koji obično štiti potrošače od prevare.

Iako trenutno nema Facebook stranica kojima je dozvoljen pristup Marketplace-u, Facebook bi jednog dana mogao da generiše dodatni prihod od oglašavanja na taj način.

Iz te kompanije se nadaju da će Marketplace biti dovoljno popularan da dobije glavno mjesto na navigacionom bar tab-u i tako zamijeni Messenger prečicu na Facebooku za iOS.

Ostavite komentar