Mlade ruke ujedinila volonterska akcija 72 sata bez kompromisa

Nakon službenog otvaranja četvrte volonterske akcije 72 sata bez kompromisa koja je u četvrtak, 29. rujna otvorena konferencijom za novinare u petak, 30. rujna 2016. godine, uspješno su realizirane aktivnosti prvog dana trodnevne volonterske akcije koja se i ove godine realizira pod geslom „volontiRAJ NA ZEMLJI“.

Novi Travnik- vrijedni mladi (1)

Tijekom prvog dana ove velike akcije na kojoj volontira 1 100 volontera iz cijele Bosne i Hercegovine volonteri su započeli rad na oko 80 projekata različitog karaktera: ekološkog, medijskog, kreativnog i humanitarnog. Mlade ruke su, na oko 25 mjesta širom Bosne i Hercegovine, pritjecale u pomoć tamo gdje je ona bila prijeko potrebna. Tako su dan obilježile akcije čišćenja i uređenja crkvenih i školskih dvorišta, posjete starih i nemoćih te bolesnih stanovnika naše države, posjete staračkim domovima, dječjim domovima bez roditeljskog staranja, prikupljanje osnovnih životnih namirnica u tržnim centrima, rad  u dječjim vrtićima, priprema kolača i čestitki i sl. Također, svoju su spremnost na nesebičnu pomoć mladi pokazali i doprinosom u svakodnevnim poslovima starijim župljanima, kao što su priprema ogrijeva, berba malina i dr.

Mladi u staračkom domu u Zenici (1)

Prvi dan ove akcije poslao je poruku o velikom bogatstvu Bosne i Hercegovine, a to su ovi mladi ljudi, koji žele dati doprinos   lokalnoj zajednici i koji nerijetko trebaju samo priliku i nekoliko riječi ohrabrenja  kako bi pokazali kolika je snaga  skrivena u njihovim dlanovima. Stoga je  cilj ove velike akcije upravo u tome: dati priliku mladima da budu ono što jesu. A istina je da  jesu marljivi, snažni i sposobni graditi kvalitetniju današnjicu.  Zato je svatko od njih nezamjenjiv i dragocjen u ovoj državi. A ono što je dragocjeno ne smije se olako pustiti, nego treba gorljivo braniti.

Mladi u staračkom domu u Zenici (2)

„Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa“ zaista je sjajan projekt koji potvrđuje da u našoj zemlji postoje mlade koji su spremni beskompromisno dati sebe na raspolaganju onima kojima je pomoć potrebna. Poseban je doživljaj iskoristiti trenutnu predizbornu šutnju za volontersku galamu“- bio je iskren koordinator projekta Josip Milanović koji se zahvalio svim partnerima projektima, volonterima ali i građanima koji su podržali prvi dan akcije.

Mladi uređuju dvoranu  (1)

Mladi će već danas nastaviti raditi na projektima koje su osmislili u svojim župnim i lokalnim zajednicama, a već sutra uživati u zabavno i duhovnom programu čime će zaključiti još jednu volontersku avanturu, trenutno najveću u Bosni i Hercegovini.

 

Ostavite komentar