Dolazi YouTube GO a s njim i velike promjene

YouTube planira potpuno da promjeni način na koji gledamo video snimke na mobilnim telefonima – uz pomoć nove mobilne aplikacije pod nazivom YouTube Go.

youtube-go-app

U pitanju je aplikacija koja bi na YT trebalo da privuče novih milijardu korisnika, između ostalog i iz zemalja poput Indije, Kine, Brazila i Indonezije, gdje se ovaj servis gleda na različitim uređajima i uz različite mogućnosti spajanja na internet.

Upravo je Indija bila mjesto na kojem je voditelj YouTubeove radne grupe Niba Jain zajedno sa svojom ekipom radio na razvoju nove aplikacije, koja bi trebalo sjajno da radi i na sporijim brzinama interneta i na jeftinijim uređajima, uz manju potrošnju internet prometa.

Noviteti koje donosi YouTube Go su brojni: aplikacija će moći da radi i kada korisnik nije spojen na internet, a preuzete video snimke korisnici će moći da dijele s drugim u blizini putem bežične veze. Osim toga, YT Go će omogućiti korisnicima pregled prvih šest sekundi videa kako bi mogli da odluče žele li baš na njega da troše svoje megabajte, a biće im dostupna i informacija o veličini svakog pojedinog videa kako bi znali koliko će prometa na njega potrošiti.

Novost je i činjenica da YouTube Go neće imati sve mogućnosti osnovne aplikacije, poput komentara, trendova i pretplata. Očekuje se da će nova aplikacija svima biti dostupna već početkom 2017. godine, a stručnjaci predviđaju da će zauvijek promjeniti način na koji danas pregledamo i dijelimo video snimke.

Ostavite komentar