Osnovana unija muškaraca koji odbijaju svaki kontakt sa ženama

Gotovo dvije decenije nakon pojave MGTOW-a, desetine hiljada ljudi su se priključili ovoj neobičnoj zajednici, u kojoj se svi drže pravila da zaobilaze žene i da se ne upuštaju u bilo kakve odnose s njima.

23612991664_3b291c04fa_h

Na primjer, samo preko Reddita oko 15.000 korisnika pretplaćeno je na stranicu MGTOW čiji moto glasi “Ići svojim putem i samostalno graditi svoj uspjeh”. Iako mrze žene, članovi ove zajednice ne prihvataju homoseksualnost kao spolnu orijentaciju.

Ako se pogledaju komentari objavljeni na Redditu, jasno je i laiku da je riječ o duboko frustriranim ljudima. Oni su, velika većina njih, razočarani vezama pa se i rasprave vode u tom smjeru, čak i do podsticanja drugih da napuste svoje partnerke. Ipak, raspravlja se i opravdanosti korištenja usluga prostitutki, pa do analize popularnih pjesama u kojima se ‘seciraju’ elementi feminizma.

ByPzY8hIIAAtfn0

U nekim postovima jedan od korisnika je napisao da “su orgazmi kod žena često lažni, jer tako čine muškarce odanijima”. Ima i onih mrzitelja žena koji su uključeni u ovu grupu, a da uopšte nemaju seksualna iskustva iz veza – neki od korisnika ponosno izjavljuju da su još nevini.

“Želim seks i društvo, ali me mrzi da se potrudim i radim na tome”, napisao je još jedan korisnik na forumu web stranice MGTOW, najvećem okupljalištu ove zajednice.

Uzori – Tesla, Betoven i Isus

Članovi MGTOW-a imaju prilično jasna očekivanja za sebe i svijet koji ih okružuje, a ono što ih spaja su odbojnost prema feminizmu. Naime, mišljenja su da ženska prava muškarce stavljaju direktno u nepovoljan položaj.

Stvarni korijeni nastajanja MGTOW-a nisu sasvim jasni niti postoji mišljenje stručnjaka o ovom fenomenu.

Zanimljivo je da su na svojoj službenoj web stranici naveli neke od svojih idola, uzora iz historije među kojima su Artur Šopenhauer, Nikola Tesla, Ludvig van Betoven, Galileo Galilej – i čak Isus Hrist, piše The Independent.

Ostavite komentar