Windows 10 Mobile korisnici će biti sretni

Microsoft će korisnicima Windows 10 Mobile platforme godišnje Anniversary ažuriranje operativnog sistema pustiti 9. augusta za uređaje koji su već na Windows 10 Mobile platformi bez operatorskog softvera, dok će oni koji su kupljeni kod operatera tj. koji imaju operatorski prilagođen softver ažuriranje dobiti 16. augusta.

Lumia-1520-2

Ažuriranja počinju 9. i 16. augusta, ali će se odvijati u etapama, pa to znači da će neki korisnici, ipak čekati na Windows 10 Anniversary Update malo duže (koji dan ili nedjelju, dok njihov serijski broj uređaja ne dođe na red na serverima).

Ako ste Windows Insider, program se nastavlja, što je sjajno, onda vjerovatno već imate instaliran Redstone, odnosno Windows 10 Mobile sa Anniversary nadogradnjom.

Ova nadogradnja, u odnosu na Windows 10 PC verziju na mobilnim sistemima donosi nešto manje izmjena, ali značajno popravlja rad, ispravlja uočene greške, bagove, rješava problem brzog pražnjenja baterije na nekim starijim Lumijama, donosi zakrpu za Wi-Fi na tim uređajima i slično, objavio je Windows Central.

Windows 10 Anniversary ažuriranje pojaviti će se samo ili ga možete pronaći od navedenih datuma u Settings meniju, pa u Update podmeniju. Oznaka konačnog softvera trebalo bi da bude 14363.10, 14363.5 ili 14363.67, u zavisnosti od toga za šta se Microsoft odluči.

Javite utiske nakon nadogradnje!

Ostavite komentar