Nasilje ne smije biti jedini način političke komunikacije

Penzioner Ibrahim Kapetanović izjavio je povodom sve češćih spominjanja rata i sukoba u Bosni i Hercegovini da nasilje ne smije da bude jedini vid političke komunikacije i da Sarajevo kao grad koji je pretrpio mnogo nasilja mora biti miran i civiliziran.

penzioneri

„Bosni i Hercegovini je dosta podjela i nasilje, siguran sam da penzioneri niti mladi ne žele sukobe u našoj zemlji. Mi moramo razgovarati jer mi živimo jedni s drugima a ne kako bi neki željeli jedni pored drugih, rekao je Kapetanović tokom svog obraćanja u Sarajevu.

On je dodao da je simptomatično da uvijek u trenutku kada Bosna i Hercegovina napreduje i kada se razvija, dobiva pohvale iz cijelog svijeta, da postoji neko ko želi da to onemogući, stopira i baci sjenu na to.

„Penzionerska populacija je uvijek spremna na razgovore, i od nas bi mogli učiti svi koji trenutno vode Bosnu i Hercegovinu. Svi trebamo biti spremni da razgovaramo pa čak i sa onima koji misle drugačije i radikalnije. Upravo zbog toga treba otvoreno pozvati predstavnike penzionerske populacije na otvorene razgovore kako bi razmijenili argumente“ rekao je Kapetanović

Razgovarao sam sa predsjednicom Stranke penzionera / umirovljenika s kojom dijelim stavove i poglede vezane za razvoj naše dalje politike. Situacija je kristalno jasna, ali se mi u stranci ne možemo crveniti zbog snishodljive politike naših predstavnika u udruženjima. Meni je takav odnos neprijatan i to ne smije biti jedini način naše interne komunikacije“, istakao je penzioner Ibrahim Kapetanović

Ostavite komentar