Pokemon GO služi kao alat američkim obavještajcima

Oni su na ovaj način riješili važne kartografske zadatke, obnavljaju se svi podaci o putevima, bazama i tako dalje. A nekada su karte bile strateški važne, pa čak i državna tajna“, objašnjava ona.U civilnim kartama nekada su namjerno upisivani nepravilni podaci, da bi se sakrilo pravo stanje stvari.

Automobili-roboti zaviruju u sve ulice, ucrtali su sve naše gradove, vozila, ljude… Ostao je jedan problem. Kako zaviriti u naše domove, podrume, tamne aleje, kasarne, državne institucije? I eto, stvorili su “genijalnu”, zarazna igru Pokemon GO“, upozorava Amelina u pismu FSB-u.

U jurnjavi za Pokemonima i pokušajima da ih uslikamo, mi, zapravo, predajemo, a ni sami ne znamo kome, fotografije prostorija u kojima se nalazimo, pa i geografske koordinate. Ako se ovako nastavi“, navodi građanka Amelina i poentira “doći će se do situacije u kojoj će u samoj Državnoj dumi početi da vibriraju telefoni zastupnika parlamenta, čistačica i novinara sa porukom: “Pikaču je u blizini” – i presretni ljudi će požuriti da što prije uključe kamere i mikrofone“.

Pokemone ganja više od 75 miliona ljudi, a prema posljednjim vijestima neki su spremni i da se ozrače da bi sakupili sve njih.

Ostavite komentar