Da li je VR plan Facebooka samo korak ka masovnoj telepatiji ?

Izvršni direktor kompanije Facebook Mark Zakerberg, kupio je 2014. godine Oculus Rift, kompaniju za proizvodnju uređaja za virtuelnu realnost, kako bi uživanje u gledanju spotskih utakmica i filmova podigao na viši nivo. Nedavno je izjavio da pomoću ove tehnologije želi da ostvari nešto još veće.

25791-1teljcg

U intervjuu za Bloomberg, Mark Zakerberg je izjavio da u budućnosti planira da omogući korisnicima da zabilježe i podijele svoja iskustva i misli s kime god požele.

Ipak, priznao je da se na putu ka ostvarenju cilja nalaze velike prepreke sa kojima se tek treba izboriti.

“Smatram da još nismo došli do tačke kada možemo da kažemo da na naučnoj osnovi razumijemo kako tačno funkcioniše naša percepcija sveta. Tu je spoljašnji svijet, i tu su neke pojedinosti, neke tačnosti koje mi biljeležimo u našim glavama. Ne znam čak ni kojim riječima bih to objasnio ”, rekao je.

Korisnici su prvo putem Facebooka mogli da podijele svoje misli sa drugima, a u budućnosti će najvjerovatnije isto važiti i za njihova iskustva. Dovoljno je zamisliti Facebook Live VR izdanje tokom protesta i incidenata različitih vrsta u svetu.

Zakerberg VR tehnologiju vidi kao sredstvo ultimativne integracije ljudi i mašina, i vjeruje da bi tehnologija koja omogućava telepatiju mogla da bude dostupna već za 50 godina. Međutim, to nije nešto na čemu Facebook trenutno radi, istakao je.

Ostavite komentar