Penzioner Ibrahim Kapetanović : Puč u Turskoj će se tek osjetiti u Bosni i Hercegovini

Penzioner Ibrahim Kapetanović je pokušaj vojnog puča u Turskoj usporedio sa raspadom Jugoslavije i svim tektonskim promjenama koje su se nadvile nad našim glavama nakon raspada zemlje koju smo jako voljeli.

erdopuch

Govoreći o aktivnostima Stranke penzionera / umirovljenika u prethodnim godinama, Ibrahim Kapetanović je istakao poštivanje Dejtonskog sporazuma u BiH ali i agresiju koja se dogodila u Bosni i Hercegovini nakon raspada Jugoslavije i zvaničnog priznanja Bosne i Hercegovine.

„Mnogi strani zvaničnici koji su aktivno učestvovali u procesu rasturanja Jugoslavije su (a to tek sada znamo) aktivno učestovali sa nama u svim aktivnostima i akcijama koje su naši političari tog vremena radili tokom sukoba u Bosni i Hercegovini. Za tu dvoličnost će kad – tad neko odgovarati ali na to ćemo još sačekati jer su to stvari o kojima se još ne govori u Bosni i Hercegovini.“

Kapetanović je istakao da stanovništvo Bosne i Hercegovine voli Tursku i narod te zemlje te da Bošnjaci kao narod s posebnim simpatijama gledaju prema toj dalekoj zemlji, ali da ih boli kad vide da ta zemlja mnogo više ekonomski ulaže u Srbiju nego u BiH te da se ta bliskost izražava samo kroz diplomatsku i načelnu podršku.

„Dobro znate šta  Stranka penzionera / umirovljenika misli generalno o pučevima i sukobima ali i nasilnom dolascima na vlast. To nikada nikome nije donijelo ništa dobro, a narodi koji žive u Bosni i Hercegovini znaju koliko lošeg sa sobom nose ratovi i sukobi. Ono što je jasno, nakon određenog vremena je to da puč ima dosta vanjskih faktora i da mu nedostaju neke slike i oruđa (ne osuđujem se reći oružja) pa da situacija liči na onu koju smo na našu veliku žalost imali u sad već bivšoj Jugoslaviji. Iz medija smo mogli pročitati da je obaranje ruskog aviona uradio pilot koji je podržao pučiste te da je nakon puča Turska intenzivirala veze sa Rusijom što očigledno nekome ne odgovara a ta situacija će se drastično odraziti i u Bosni i Hercegovini u narednom periodu”, ocijenio je penzioner Ibrahim Kapetanović

Ostavite komentar