Brdoviti Balkan od sada bolje vidi sa naočalama koje rastu tamo gdje žive žestoki momci

Brdoviti Balkan, kako ga mnogi vole nazivati, za neke je samo još jedan dio planete ali za neke velika i nepresušna inspiracija u stvaranju. Dvije godine provedene u radionici uz ljubav prema drvetu i Balkanu, kreirale su istoimeni brend, specijaliziran za ručnu proizvodnju visokokvalitetnih drvenih naočala, sa posebnim akcentom na ručni rad, jer serijska proizvodnja nije pravac na koji se ekipa koja pravi ove naočale “loži”.

cvike1

Pažljivo birano drvo sa puno ljubavi se tretira u svakoj od faza procesa proizvodnje i to je ono što naš okvir čini unikatnim. Prvi modeli dolaze u kombinaciji oraha, graba i trešnje, a trenutno smo u fazi izrade i istraživanja modela od ebanovine i javora. Ostale tajne radni tim zadržava za sebe, a nama njihovim budućim kupcima prepuštamo da nas slobodno kritikuju što je posebna hrabost kada se nalazite u promotivnoj faz.

Ovaj pažljivo napravljen drveni okvir krase stakla sa UV 400 oznakom, što znači da štite oči od UVA i UVB zračenja. Naočale koje posjeduju ovu zaštitu u stanju su da blokiraju zrake svjetlosti sitne i do 400 nanometara, što je malo iznad prosjeka uobičajenog standarda zaštite na području Evropske Unije, koji nalaže da 95% radijacije do 380 nanometara mora biti odbijeno ili filtrirano. Sve naše naočale imaju UV 400 stakla, a po vašoj želji i potrebi stakla mogu biti i dioptrijska.

Naš proizvod, nastao predanim i detaljnim procesom izrade, pokazuje da nismo tek još jedan brend drvenih naočala na tržistu. Ulažemo ogroman trud i sredstva kako bi zadovoljili, prije svega naše visoke standarde, te ponudili proizvod za koji će, nadamo se, mnogi biti emotivno vezani.

Iako drvene naočale nisu ništa novo na svjetskom tržištu, još uvijek radni tim nije imao priliku da kvalitetne drvene naočale vide i opipaju u Bosni i Hercegovini. Baš zbog toga tim iz skrivene radionice jeste posebno ponosan što svoje ručno pravljene naočale može predstaviti široj javnosti prvi put i to na vrlo zanimljivoj lokaciji i još boljem eventu: The Dinaric Alps Encounter: Solomun X Klabika, koji će se pamtiti, i to ne samo po našim naočalama.

Ostavite komentar