Penzioner Ibrahim Kapetanović sasvim iskreno : Penzioneri su 100 % domaći proizvod koji nema kratak rok trajanja

Penzioner Ibrahim Kapetanović koji intenzivno komunicira sa mladima ali i penzionerskom populacijom na internetu ali i putem tradicionalnih medija zabrinuto je poručio nakon razmjene poruka sa vršnjacima ali i mladim ljudima koji ne štede riječi kada su poruke upućene njemu u pitanju da politička kampanja još nije ni počela i da nema potrebe da se zamaramo velikim političkim temama te da te „velike“ stvari moramo ostaviti profesionalnim političarima ali i profesionalnim Srbima, Hrvatima i Bošnjacima koji će radi vlastitog interesa u narednom periodu svakako pokušati lagati, ali i da nisu svjesni da narod mnogo toga zna te da su njihove laži odavno narodski rečeno „provaljene“.

izbori2ibro

Nije dobro vrijeme za izbore, pripadam ovom narodu i radničkoj klasi i znam da nam je preko glave i političara i politike i izbora. Naša odluka nije bila ni da raspisujemo izbore, ali kada su izbori već neminovnost red je da i penzioneri učestvuju na listama te da udruženi u Stranku penzionera / umirovljenika učestvuju i pobjede. Penzioneri i penzionerke su već 25 godina nakon rata primarni dio glasačke populacije u Bosni i Hercegovini. Naš problem je što smo razjedinjeni i glasamo za ljude koji se ne bore za naša prava, slobode pa zašto ne reći i naše pošteno zarađene penzije / mirovine. Mi smo 100 % domaći proizvod i naša politika je čista i jasna. Politički lideri se nadaju da imamo kratak rok trajana ali su svjesni naše snage i pokušavaju svim silama da nas razjedine i zalude, ali su se prevarili. Naš rok trajanja je neograničen, penzionerke i penzioneri u BiH su mnogo snažniji a mudrost je na našoj strani kao i životno iskustvo, naša velika prednost je što ne možemo da se pokvarimo a i prevarama možemo lako stati u kraj”, rekao je penzioner Ibrahim Kapetanović.

Voditelj najjače online zajednice penzionera / umirovljenika u BiH je dodatno pozvao sve penzionere da budu mudri te da se dobro pripreme i informišu za naredne lokalne izbore jer je kako je rekao to jedini dan kada svaki glas vrijedi isto.

„Okrenimo se sebi i onome od čega živimo, moramo znati da će se političari ponovo na kraju snaći a da će deblji kraj opet izvući narod. Zbog toga je važno da glasamo, ukoliko to ne uradimo nećemo imati pravo da kukamo u narednom periodu”, poručio je penzioner Ibrahim Kapetanović i naglasio da je njegov primarni cilj da Bosna i Hercegovina kao u vrijeme u kojem su penzioneri i mladi najbolje živjeli a to je period Josipa Broza Tita, bude zemlja socijalne pravde, redovnih penzija, jednakih i ravnopravnih ljudi.

Ostavite komentar