Sony pametne telefone više nećete moći prepoznati

Prve fotografije na kojima se vidi novi Sony Xperia F8331 telefon, upravo su se pojavile. Kao što i sami možete vidjeti, OmniBalance dizajn po kom su bili prepoznatljivi Xperia telefoni, više nije prisutan.

Sony-Xperia-Z5-2-

F8331 model će naslijediti Xperia X Performance model koji je predstavljen na ovogodišnjem MWC sajmu u Barseloni. Telefon će imati malo veći ekran Full HD rezolucije ali i mogućnost snimanja videa u 4K rezoluciji, kako glavnom, tako i pomoćnom kamerom.

Kao što smo već napisali, dizajn je promijenjen. Gornja i donja strana telefona je ravna, dok su bočne ivice zaobljene. Kamera na zadnjoj strani sada ima i dual-LED blic. Također, zadnja strana je izrađena od brušenog metala.

Sony-Xperia-F8331-1-

Prednja strana djeluje dosta poznato. Tu su i stereo zvučnici i NFC antena, kao kod Xperia X telefona. Sony je konačno prešao na USB tip C port. Ulaz za slušalice je na gornjoj strani.

Još uvek nije poznato kada će prodaja startovati jer telefon nije zvanično predstavljen, mada, možemo ga očekivati na IFA sajmu u Berlinu u septembru, piše GSM Arena.

Ako pogledate malo bolje ove fotografije, vidjet ćete da vlasnik telefona koristi bosanski kao primarni jezik.