Najprodavaniji telefoni su Samsung telefoni

Ranije ove godine, iPhone je prvi put pokazao brojke u vezi sa prodajom koje nisu izgledale baš najsjajnije.

Ove nedelje, Kantar Worldpanel objavio je nove brojke koje također otkrivaju da ovom proizvođaču u posljednje vrijeme ne ide baš najbolje.

Galaxy-S7-vs-iPhone-6S-Plus

Apple-ovi flagship telefoni su iza Samsung-ovih Galaxy S7 telefona po prodaji – Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge je kupilo 16 posto američkih kupaca, dok je iPhone 6S i iPhone 6S Plus kupilo 14.6 posto američkih kupaca.

Imajući u vidu da su iPhone telefoni oko šest mjeseci stariji od Galaxy telefona, ovo možda i nije fer poređenje. Međutim, na ovom polju je Apple uvijek pobjeđivao, bez obzira na to što su njegovi telefoni uvijek bili nešto stariji u odnosu na Samsung telefone.

U periodu od tri mjeseca, zaključno sa majem, Kantar je objavio da je Samsung imao najveći udeo kada je američko tržište u pitanju, i to sa 37 procenata, dok je Apple imao 29 procenata.

Međutim, kada je lojalnost brendu u pitanju, Apple svakako vodi. Čak 88 posto trenutnih iPhone korisnika bi također kupilo novi iPhone model. Kod Samsung-a bi 86 posto korisnika također kupilo novi Galaxy telefon.

Ovogodišnji  Galaxy S7 modeli su ostvarili odličan uspjeh zato što su se donekle oslanjali na ono što je prije njih uradila Galaxy S6 serija telefona, piše The Verge.

Ostavite komentar