Penzioner Ibrahim Kapetanović : Tito je mogao biti štošta ali nije bio lopov

Družeči se sa mnogobrojnim prijateljicama i prijateljima tokom edukacije penzionera i njihovog opismenjivanja na drušvenim mrežama, Ibrahim Kapetanović penzioner koji lako i uspješno već dugo koristi društvene mreže i internet za komunikaciju je obraćajući se prisutnima rekao kako je popis u Bosni i Hercegovini otkrio zabrinjavajuće podatke.

titoxxl

„Mi živimo u društvu sa bukvalno nepismenim ljudima, tu su svakako i kompjuterski nepismeni koji su u današnjem svijetu nepismeni koliko i doslovno nepismeni.  Zbog toga i nama starijima treba edukacija, koja će nas odvojiti od tracionalnih medija, te od tradicionalne jednosmjerne komunikacije i pukog slušanja monologa političara. Mi trebamo živjeti i reagovati dvosmjerno kako bi se i glas penzionera – umirovljenika čuo. Niko ne smije zanemarivati naše ikustvo i mudrost koje smo teškom mukom sticali tokom svog života i radnog vijeka.“, rekao je Kapetanović

Na opšte odobranje prisutnih i naglašavanje da Bosna i Hercegovina nikako ne smije biti zemlja nepismenih, Kapetanović je odgovorio riječima da je opismenjavanje proces koji je započet odavno a intenziviran još za vrijeme Tita te da je nedopustivo da se taj proces zaustavlja.

Kapetanović je istakao da u narednom periodu od Bosne i Hercegovine moramo zajednički stvoriti zemlju socijalne pravde barem na lokalnom novu, te da trenutno preživljavamo i na svojoj koži osjetimo bolne rezove odliva novca u džepove lokolanih moćnika koji nam izgradnjom lokalnih puteva, mijenjanjem sijalica unutar postojećih bandera i sadnjom cvijeća direktno bacaju prašinu u oči i otimaju glasove od kojih će na kraju samo oni imaju korist a ne i nikako građani i građanke koji su glasali za njih.

„Penzioneri su uz mlade ljude najsnažnija pokretačka masa ove zemlje, tužno je priznati ali većina penzionera danas od svojih mizernih penzija prehranjuje mlade članove porodice koji su nezaposleni i bez ikakvih prava. Penzioneri su oni koji znaju kako je teško bilo raditi i stvarati, jer je upravo naša generacija izgradila onu državu koje više nema, zemlju u kojoj su se uvažavala radnička prava.„

Po njegovim riječima danas jedva živimo i pokušavamo da opstanemo, a svojim očima gledamo kako nestaje srednji stalež koji ujedno postaje siromašniji sloj stanovništva u Bosni i Hercegovini, što je samo vodi u totalno osiromašenje naše djece i unuka. To je kako je istakao, direktan dokaz da je Tito mogao biti štošta ali nije bio lopov, jer trebamo samo vidjeti  šta imaju unuci i potomci onih koji su posljednjih decenija na vlasti u našoj zemlji.

Kapetanović je zbog svega navedenog s okupljenima tokom  edukacije razgovarao o budućnosti penzionerske populacije i mladih kojima se ne piše dobro ako ne budu imali svojih predstavnika u vlasti.

Ostavite komentar