LG prolazi kroz slatke muke isporuka spala na 5.5 miliona pametnih telefona

LG G5 telefon jedan je od rijetkih koji je izazvao veliku pažnju na MWC sajmu u Barseloni ove godine. Kako i ne bi kada je jedan od prvih modularnih telefona sa dual kamerom i odlično odrađenim dizajnom koji vješto skriva linije antena.

LG-G5

Nažalost, iako je kompanija očekivala dobru prodaju G5 modela, korisnici kao da nisu bili zainteresovani. Ako je vjerovati izvještaju koji dolazi iz Koreje, LG će morati da smanji zacrtani cilj za ovu godinu, bar kada je prodaja u pitanju.

Kompanija ništa zvanično nije potvrdila, ali prema izvještaju očekuje se da će prodaja biti smanjena sa 16.5 miliona na 15 miliona za drugi kvartal tekuće godine. Aju Business Daily iz Koreje za loše rezultate krivi prodaju LG G5 telefona, prenosi GSM Arena.

U drugom kvartalu ove godine, LG je isporučio samo 2.5 miliona LG G5 telefona, umjesto predviđenih 3 do 3 i po miliona. Ovo će mobilnu diviziju koštati oko 110 miliona dolara. Sa druge strane, ovaj gubitak je mnogo manji kada se usporedi sa gubitkom od 175 miliona dolara iz prethodnog kvartala.

Slab start prodaje može čak dovesti i do toga da kompanija isporuči svega 5.5 miliona LG G5 telefona, što je mnogo manje od prvobitnih 12 miliona koliko se predviđalo.

Ostavite komentar