Na današnji dan bi veliki Tesla slavio 160 godina a da li smo se mi sjetili njegovog rođendana ?

Na današnji dan 1856. godine rođen je Nikola Tesla, nesumnjivo, jedan od najvećih umova planete Zemlje. Imao je “glavu” daleko ispred vremena u kojem je živio. Pročitajte sve o ovom geniju i saznajte razne zanimljivosti…

01 Nikola Tesla ETs Alien

“Čovjek koji je izmislio 20. i 21. vijek”, “Čovjek koji je osvijetlio svijet”, “Čovjek koji je bio vizionar, daleko ispred svog vremena”, “Čovjek čija su ga dijela dobrano nadživjela”, “Čovjek koji je htio da zaustavi i preduprijedi sve ratove”, “Čovjek bez koga ovaj svijet ne bi bio to što jeste”.

Sve to i još mnogo više bio je Nikola Tesla, koji je rođen 10. jula 1856. godine u Smiljanu u Lici.

Po ovom legendarnom naučniku-pronalazaču godinama i decenijama poslije smrti, ime je dobila jedinica jačine magnetnog polja, asteroid, krater na Mjesecu, fabrika sijalica u Češkoj, električni automobil, beogradski aerodrom, avion…

Sin pravoslavnog sveštenika, koji je najveći broj pronalazaka ostvario u SAD čiji je građanin bio gotovo 60 godina, umro je u jeku Drugog svjetskog rata u centru Njujorka, 7. januara 1943. Vijest je obišla svijet tek dva dana kasnije, kada je u oronuloj hotelskoj sobi gdje je živio kao samac, pronađeno njegovo tijelo.

Urna sa Teslinim pepelom pohranjena je najprije na groblju u Njujorku uz zvuke violine i melodiju “Tamo daleko”, a prenijeta je u Beograd 1951. godine i otad se čuva u Muzeju Nikole Tesle u Krunskoj ulici pored njegovih ličnih stvari.

Ostavio je iza sebe VIŠE OD 700 PRONALAZAKA a bio je s naših prostora !

Ostavite komentar