Postoji li uopšte razlog da iPhone zamijenite Android telefonom ?!

Jedna od novih opcija u Android 6.0 Marshmallow verziji je i Now on Tap za koju neki korisnici nisu ni čuli a neki iako su čuli, ne koriste je uopšte.

Kada pritisnete i malo duže zadržite home taster, Now on Tap će se aktivirati, uslikati ekran i pretražiti sve informacije za vas.

icon-Android-vs-iOS

Ovo je budućnost kada je Google pretraga za aplikacije u pitanju, međutim, nije pretjerano korisna opcija i ne radi uvijek baš najbolje.

Google je riješio da unaprijedi Now on Tap interesantnom opcijom koja ima veze sa prevođenjem teksta.

Da biste preveli tekst na nekoj stranici, treba da pritisnete home taster pa zatim „Translate this screeen“ karticu.

Ovo je nešto zbog čega je i Now on Tap napravljen. Ne zahtjeva od korisnika nikakav dodatni napor, kopiranje teksta i slično. Jednostavno funkcioniše.

Opcija prevođenja teksta je trenutno limitirana, pa je mogu koristiti Android korisnici čiji su uređaji podešeni na engleski, francuski, talijanski, njemački, portugalski ili španski jezik. Uskoro će i ostali jezici biti podržani.

Osim ove novine, predstavljena je i Discover sekcija koja prikazuje povezani sadržaj sa onim što je u trenutku prikazano na ekranu.

Na primjer, ukoliko se na ekranu nalazi slika psa, u Discover sekciji ćete pronaći sve povezane informacije u vezi sa psima. Također, možete skenirati i bar kodove.

Sve u svemu, Google polako dodaje nove opcije. Prevođenje teksta će nekim korisnicima sada biti mnogo lakše, piše Mashable.

Ostavite komentar