Kompanija Huawei prevarila kupce

Prije nekoliko dana Huawei je na svom zvaničnom Gooogle Plus nalogu objavio fotografiju koju možete vidjeti. Proizvođač je želio da pokaže koliko dobre fotke možete uslikati dual kamerom koja se nalazi na novom Huawei P9 telefonu.

Huawei-Google-

Fotografija je odlična, odličnih boja, jasno vidljivih detalja… Međutim, postoji jedan problem – ova fotografija uslikana je DSLR aparatom čija cijena iznosi 4.500 hiljade dolara!

Pošto Google Plus prikazuje EXIF podatke u vezi sa fotografijama koje se dijele na ovoj društvenoj mreži, web site Android Police je malo istraživao i došao do podataka da je fotografija uslikana Canon EOS 5D Mark III fotoaparatom u kombinaciji sa EF70-200mm f/2.8L IS USM sočivom. Ova kombinacija bi vas koštala nešto manje od pet hiljada dolara.

Iako kompanija nije napisala da je sporna fotografija uslikana P9 telefonom, sve u vezi sa objavom je čitaoce navelo da pomisle da zapravo jeste uslikana telefonom. Huawei je nakon komentara korisnika uklonio fotografiju sa Google Plus profila.

Iz kompanije su kasnije rekli da fotografija nije uslikana telefonom i da joj nije bila namjera da korisnike dovede u zabludu i natjera ih da pomisle da je fotografija uslikana P9 telefonom, piše The Verge.

Ostavite komentar