Mokar telefon čist ko mačja guza

Da, znamo, niste imali namjeru da ga ubacite u kadu, bazen, WC šolju – dešava se – život je… (znate već). Ali, ne očajavajte, rješenje postoji!

1-phonetoilet-1405784288235

U trenutku kad shvatite da vam je telefon pod vodom i dok se odmota film u glavi sa svim onim sadržajima koji će vjerovatno biti izgubljeni zauvijek (jer, naravno, niste napravili rezervnu kopiju podataka), očajni uraditi ćete bilo šta da biste telefon spasili.

wet-cellphone-fix-0708

Prvo, nemojte sušiti telefon fenom, rasklopite ga, protresite da sa njega odlete kapi vode i stavite ga u pijesak za mačke. Da, onaj iz kutije u kojoj mačka radi ono što i svi mi u kupatilu. Nađite dovoljno pjeska, ubacite ga u kesu (najbolje bi bilo neku sa čvrstim zatvaračem), ubacite sve dijelove telefona u nju i ostavite telefon da odstoji u kesi (neko ga zove i posip za mačke) što duže – dan, dva, tri, koliko izdržite bez telefona.

Pokušajte i sa kesom riže!

Nakon toga očistite telefon i trebalo bi da sve bude kao prije nego što ste ga šokirali susretom s vodom. Magazin Ka5aN kaže da je ova metoda potvrđena u praksi i da je definitivno najbolja, a napominje da je i riža odlična alternativa, ali da je mačji pijesak bolje rešenje. Što bi se reklo, nakon “seanse” s posipom telefon će biti “Ko mačija…” znate šta već 😉