iPhone bez čoškova dolazi početkon 2017. godine

Prema navodima lista The Wall Street Journal, krupnije izmjene dizajna “Apple” pametnog telefona spremaju se za 2017. godinu, za 10. godišnjicu izlaska prvog “iPhone-a”.
ajfon_8_bez_ivica
Neke od novina mogle bi da budu organske LED (OLED) diode od ivice do ivice, kao i eliminisanje dugmeta “Home” ugradnjom senzora za otisak prsta. Također, izgleda da će “osmica” (očekuje se preskakanje modela “7S”) biti (skoro potpuno) staklena.
Ove karakteristike potvrđuju informacije koje su potekle od poznatog IT blogera Džona Grubera koji je prošlog mjeseca rekao da će takozvani “iPhone 8” imati “beskrajan ekran”, odnosno ekran bez čoškova.
Ovogodišnji model nije pretrpio velike dizajnerske izmjene u skladu sa uobičajenim “Eplovim” dvogodišnjim ciklusom. U američkoj kompaniji objašnjavaju da je rečij o periodu koji je optimalan za implementiranje nove tehnologije.
Neke karakteristike za koje se “Apple” nada da će krasiti neki novi “iPhone”, poput zakrivljenog ekrana, očigledno nisu “bile spremne” za ovogodišnje modele.
Analitičari jedne od najvećih evropskoj bankarskih institucija, “Credit Suiss”-a, prognozirali su “prigušen” rast prodaje “Apple” sedmice” i “iPhone 7 plus” baš zbog skromnih poboljšanja”.

Ostavite komentar