BitTorrent konačno redizajniran

BitTorrent dolazi na vaš TV, pametni telefon i tablet, mada, ne na način na koji očekujete. Danas je predstavljena aplikacija pod imenom BitTorrent Now koja izgleda kao mješavina Netflix i Spotify aplikacije, nudi strimovanje video snimaka i muzike na zahtjev. Međutim, uglavnom se radi o nepoznatim izvođačima o kojima nikada ranije niste čuli.

BitTorrent-Now

Ovo nije jedan od načina na koji ćete moći da pristupite piratskom sadržaju. Dolazi od BitTorrent kompanije, one kompanije koja se trudi da ime i tehnologiju BitTorrent preobrati u legitiman biznis koji će manje poznatim izvođačima pružiti priliku da se probiju. To znači, da je sve što se nalazi na BitTorrent Now postavljeno od strane vlasnika, tj. kreatora. Neke stvari će biti besplatne, dok ćete neke morati da platite.

Uglavnom, BitTorrent Now će biti kao i sve druge striming aplikacije. Pokrenete aplikaciju, pronađete ono što vas zanima i kliknete da pogledate ili poslušate. Razlika je u tome što sve što budete pretraživali dolazi od skoro nepoznatih autora. Također, aplikacija neće biti ograničena samo na video i muziku, biće podržan i VR sadržaj, pa čak i sve ostalo što korisnici budu željeli da postave.

Aplikacija će biti dostupna na Android, iOS i Apple TV uređajima, prenosi The Verge.

Možda će neke razočarati zato što nema nikakve veze sa torent fajlovima, ali će se svakako svidjeti muzičarima i ostalim umjetnicima koji tek počinju da grade svoje karijere.

Ostavite komentar