Ono kad i puška može biti emotikon

Naredni update emotikona koji će biti objavljen u utorak razlikovati će se od prvobitne zamišljene verzije, nakon što je kompanija Apple zahtjevala da se ne objavljuju emotikoni sa simbolom puške i petoboja.

Niko nije obrazložio zbog čega je Apple zahtjevao tu izmjenu, ali se pretpostavlja da se to odnosi na kontrolu naoružanja.

puska_emotikon
Unicode konzorcijum koja je odgovorna za razvoj novih emotikona dobila je zahtjev od Applea, a koji je podržao i Microsoft, o zabrani objavljivanja emotikona koji se odnosi na pušku i borbu.

Unicode konzorcijum će u utorak objaviti 72 nova emotikona, među kojima je trebalo da budu puška i simbol petoboja, što je vjerovatno trebalo da bude povezano s nadolazećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Unicode je potvrdio da puška i moderni petoboj neće biti dio nove 9.0 verzije emotikona, ali bez obrazloženja.

Iako je Unicode nezavisna organizacija, njene članice poput Applea, Microsofta ili Googlea, koje implementiraju emotikone na svoje platforme, imaju pravo glasa kada treba odobriti njihovu upotrebu.

Nova verzija emotikona sadržavati će simbole slanine, avokada, selfi simbole i zvanično će biti objavljena 21. juna. Međutim, biti će potrebno neko vrijeme dok ih Apple, Google, Microsoft i drugi ne integrišu u svoje operativne sisteme.

Ostavite komentar