Na Facebooku postoji nešto što trebamo isključiti

Podešavanja su se pojavila vrlo brzo nakon što je Facebook objavio da će pratiti vaše aktivnosti na internetu bez obzira na to da li imate otvoren nalog na ovoj društvenoj mreži ili ne.

Facebook-logo

Iz kompanije kažu da dozvoljavaju korisnicima da ručno isključe praćenje. Sajt je uvijek korisnicima nudio opciju koja je omogućavala stopiranje drugih sajtova i aplikacija koje su povezane sa nalogom.

Podaci koji se na ovaj način skupljaju, čuvaju se kako bi bili iskorišteni u pronalaženju onih stvari koje korisnike zanimaju.

Možda sve ovo zvuči malo zastrašujuće, ali ne brinite, opcije je moguće isključiti u podešavanjima naloga.

Sve što treba da uradite ako ne želite da Facebook prati šta radite na internetu, je da isključite izlistane opcije koje se nalaze u Facebook Adverts sekciji..

Ako želite da detaljnije provjerite podešavanja, kliknite na Your Advert Preferences. Prikazati će vam se lista koju možete urediti. Na osnovu ove liste vidjet ćete šta Facebook misli o vama, šta volite, šta vas zanima i slično, piše Mirror.

Što više stavki uklonite, Facebook će manje znati. Dobivati ćete reklame i dalje, ali one neće biti toliko personalizovane, tj. vama neće biti interesantne.

Ostavite komentar