Od sada i SMS poruke putem Facebook Messengera

Ako omogućite slanje SMS-a putem Facebook Messengera, primljena poruka će se odmah pojaviti u “balončiću”, kao i poruka s Facebooka, što je ujedno i najveća prednost korišćenja ove aplikacije.


Facebook Messenger je već imao podršku za razmjenu SMS poruka, ali je odbacio 2013. godine, nakon što se slabo koristila, a nova opcija je u fazi testiranja još od februara ove godine.

Prema Davidu Marcusu, šefu Messaging Products sektora u Facebooku, ovo nije samo implementacija tekstualnih poruka; također možete slati audio poruke, stickere ili dijeliti vašu lokaciju pored uobičajenih fotografija i video zapisa.

Integracija SMS poruka kopira jednu od malobrojnih prednosti Hangouts platforme u odnosu na druge popularne aplikacije za razmjenu poruka na Androidu, a ovo je samo još jedan način za Facebook kako bi bio siguran da nikad nećete napustiti njihov eko sistem.

Iz Facebooka ističu da SMS poruke neće odlaziti do njihovih servera, već će se sve odvijati na samom telefonu pa tako ne postoji opasnost od ugrožavanja privatnosti.

Ažuriranje je već objavljeno za većinu zemalja, ali trenutno nema informacija o iOS platformi.

Ostavite komentar