VIDEO: Vaše navike na internetu govore mnogo o vama dok pretraživaći pamte sve

Grant u svojoj knjizi pokušava da identifikuje tipove slobodnih mislilaca čije inovativne ideje vuku industriju naprijed. On je također istraživanjem njihove poslovne historije pokušao da stekne uvid u njihovu posvećenost poslu, piše Independent.

Autor je otkrio da njihova prošlost malo toga govori o tome koji će biti naredni potez koji će povući, ali je usput otkrio neku vrstu povezanosti između internet pretraživača koje su inovatori koristili na svojim kompjuterima kod kuće i radnog učinka na poslu.

Grant je detaljno analizirao istraživanje Majkla Hausmana, poslovnog analitičara i statističara koji je proučavao navike 30,000 radnika korisničkih servisa, a rezultati su bili sledeći:

Explorer i Safari 

  • manja posvećenost na radnom mjestu

Firefox i Chrome

veća vjerovatnoća da zadrže svoj posao, i to 15 posto duže nego korisnici Safari i Explorer internet pretraživača

  • 19 procenata manja verovatnoća da izostanu s posla od korisnika Safari i Explorer internet pretraživača
  • veća prodaja
  • kraći pozivi
  • veći stepen zadovoljstva klijenata pruženom uslugom

“Smatram da činjenica da ste izdvojili vrijeme za instaliranje Firefox pretraživača na kompjuteru govori dosta o vama. Pokazuje da ste dobro obavješten korisnik i da ste donijeli odluku da učinite nešto što se ne podrazumijeva, što djelom ukazuje i na određeni stepen proaktivnosti”, rekao je Grant za Freakonomics Radio.

Grant je nedavno o svojim teorijama govorio na TED konferenciji, koju možete pogledati ovdje :