Kako promovisati sadržaj na društvenim mrežama

Da bi sadržaj kojeg objavljujete na svojim online odredištima bio čitan, i bez boosta kojeg vaši članci mogu dobiti posredstvom društvenih mreža, morate kreirati relevantan sadržaj, sadržaj kojeg će vaša publika nagraditi tako što će ga sama preporučivati za čitanje.

Ono što možete napraviti kako biste dodatno doprinijeli promociji svog sadržaja je njegova objava na društvenim mrežama ne biste li ga, za početak, promovisati među zajednicama korisnika okupljenima oko vašeg brenda.

Ali kako korisnike zainteresirati da kliknu na vaš link i posvete članku nekoliko minuta svog vremena?

Često je ovaj zadatak pravi izazov, a rezultati znaju biti prava umjetnost. Slijede savjeti koji vam pritom mogu pomoći:

Pišite statuse / tvitove kao da se radi o naslovima. Recite sve, a ništa tako da čitatelji požele saznati više. Koliko god da je sadržaj kojeg plasirate najvažniji dio objave, način na koji ga prezentirate može znatno povećati (ili smanjiti!) interes za istim.

Uključite pozive na interakciju sa sadržajem (ne pozive na like, share, komentiranje, retweet i slično već skrećite pažnju na klikanje na link) što može generirati veću posjećenost vašeg internetskog odredišta.

Koristite hashtagove, i to i općenite, ali i stvarajte “vlastite”. Kreativnost vam neće biti na odmet. Na ovaj način sami stavljate naglasak na ono što u pojedinoj temi smatrate važnim, ističete ključne riječi i pojmove te dajete novu dimenziju, ton i strukturu objavi. Osim toga, svoj sadržaj pridružujete ostalom koji je označen tim hashtagom na pojedinoj društvenoj mreži što može povećati njegov doseg.

Atraktivno opremajte objave. To znači da morate paziti hoćete li, primjerice, shareati link sa statusom ili sliku sa statusom ili linkom. U oba slučaja jako je važno kakva će se slika nalaziti u postu budući da je ona na prvu najupečatljiviji dio objave. A znamo koliko je prvi dojam važan. Također, kakav format objave sadržaja ćete upotrijebiti ovisi i o tome na šta inače vaša publika bolje reaguje.

Objavite post / tvit u vrijeme kad je vaša zajednica najaktivnija kako bi poruka u startu imala što je moguće veći doseg. Svaka zajednica ima vlastiti ritam, odnosno periode u danu i tjednu kada intenzivnije komunicira s vama. I to su trenuci koje trebate iskoristiti za plasiranje sadržaja. A o kojim periodima se tačno radi morate sami otkriti praćenjem i analizom ponašanja svojih korisnika.

Neka zajednica kaže svoje. Nakon što ste objavili post / tvit, zajednica je na kliku. Ukoliko joj je sadržaj interesantan, ona će na njega klikati, shareat će ga i komentirati, retweetati i samim time dijeliti među krugom ljudi s kojim je povezana. U ovoj fazi preporučamo da intenzivno sudjelujete u raspravama sa zajednicom o onome što ste objavili jer i na taj način možete povećati interes za sadržajem među onima koji ga nisu konzumirali.

Oglašavanje. Ponekad je samo nekoliko uloženih dolara u promociju statusa na Facebooku dovoljno da taj post dobije potreban vjetar u leđa kako bi došao do svoje publike. Ukoliko pojedina objava ne generira željene učinke ili ima sjajnu interakciju koju želite pojačati, sveprisutna Boost Post opcija na Facebooku ili kreiranje oglasa na toj platformi putem Ads Managera, mogu biti ključni za povećanje dosega poruke, odnosno broja čitatelja vašeg sadržaja.

Kakva su vaša iskustva s promocijom sadržaja na društvenim mrežama? Koje savjete biste preporučili?

Izvor www.jasnoglasno.com

Ostavite komentar