VIDEO: Naučnik Matt Taylor uzburkao Internet zbog seksističke košulje

Piše Tarik Kapetanović @ka5an

Istaknuti naučnik koji je vodio svemirski program za spuštanje sonde na kometu Met Tejlor, uzburkao je demone i izazvao gnjev feministkinja samim nošenjem seksističke košulje kada je davao izvještaj o procesu postavljanja sonde na kometu 67P.

Sve je počelo od košulje, koja je potakla feministkinje da reaguju da bi nakon osude javnosti naučnik i zaplakao i izvinjavao se.  Iako je Matt  Taylor jedan od naučnika koji je uspio spustiti sondu na kometu te je tako napravio tehnički gledao historijski pomak, niko u tom momentu nije ni gledao njegovu košulju, ili ipak jeste?

Spornu košulju za pomenutog naučnika je kreirala stanovita Elly Prizeman na Twitteru i niko još nije siguran zašto je baš Matt Taylor tog dana izabrao da obuče baš tu košulju.

Bitno je da su se mediji uzburkali pa je i popularni „The Verge“ donio naslov :

„Baš me briga što si spustio svemirski brod na kometu, tvoja je košulja seksistička“

Nisam siguran kakva bi bila reakcija feministkinja na kritiku medija koji bi potencijalno mogli napisati, šta nas je uopšte briga za naučna dostignuća Marie Mitchell koja je također otkrila „Kometu gospođe Mitchell“ Nakon toga bi mogao uslijediti i naslov „Nije nas briga za  dostignuća Maria Mitchell jer se jednostavno oblačila kao kurva?

Pitam se šta bi se desilo u tom slučaju i ko bi na kraju pustio suzu!?

Ostavite komentar