Vjerujte, nikome nije zanimljiv vaš facebook lookback video!

Ovo vam možda može povrijediti osjećaje, al ja želim javno reći da me zaista nije briga za vašu facebook historiju.

Na svoj deseti rođendan Facebook nas je počastio novom inačicom koja se zove „A Look Back“. To nije ništa drugo do dobro uređen slideshow naših fotografija preuzetih sa facebook timelinea koje se listaju uz inspirativnu muzičku podlogu.

Cijeli slideshow je namjenjen podsjećanju pojedinca na stara i  „dobra“  vremena. Taj dojam je upečatljiv i kao emotivna osoba moram reći da me baš odabir slika na mom lookback video nije previše dotakao pa čak ni onda kada je ko zna kako facebook u video ubacio fotografije koje nemaju ama baš nikakve veze s mojim životom.

Zbog toga molim drage prijateljice i prijatelje da zaustave dijeljenje facebook look back video materijala.

Kada smo već dobri prijatelji, bilo bi dobro da jedni drugima podijelimo neku dobri priču iz prošlosti. Neku vašu priču, neku priču u kojoj nisam bio saučesnik tj želim nešto što bi me zanimalo. Zbog toga ne želim da gledam ni svoj lookback video pa me tuđi baš nikako ne zanima.

Kada sam malo istražio, vidio sam da nisam jedini koji se tako osjeća.  Većina novinara se osječa kao i ja. Ukoliko pogledate sebe u facebook ogladalu od prije deset godina možete osjetiti umor pa i stid. Video materijali prikazuju slike najranijeg djetinjstva, odrastanja i školskih dana, možda baš to nije ono čega se trebamo sjetiti.

Zašto je to tako?

Jednostavno svi oni važni momenti, lijepi trenuci od kojih zastane dah nikada i nisu zabilježeni na facebooku. Takve stvari su se desile u stvarnom životu u stvarnom svijetu i sjećanja na te trenutke sebično pripadaju samo nama.

Već sam sa svih strana bombardovan s materijalima koje zaista ne želim vidjeti na svom timelineu. Između reklama, smješnih videa djece vaših rođaka kao i horor fotografija ultrazvuka nerođene djece zaista se borim kako bi u masi materijala pronašao nešto zanimljivo i onda kao grom u koprive i šlag na tortu timeline zatrpaju nebulozni video materijali facebook lookbacka koji su kreirani robotički bez osjećaja i intervencije autora.

Možda ćete reći da sam hejter, možda i jesam postao.

Kako kaže poslovica : „Haters gonna hate“

http://www.huffingtonpost.com/- ka5an.ba

 

3 0 komentara

  1. Ivan Dodig 6 Februara, 2014
  2. muhamed 6 Februara, 2014

Ostavite komentar