Stiže i Ka5aN

Prije nekoliko dana sam dobio e mail i twitter poziv od dragih ljudi i još dražih prijatelja i poznanika za učešće na regionalnoj konferenciji Blogomanija koja će se održati u susjednoj nam Srbiji od 07 do 09 decembra ove godine pored grada Niša na Staroj planini.

Mislim da će to biti izuzetno pozitivna konferencija za blogere iz regiona ali i sve one koji znaju šta je blog i kako ga koristiti.

Bez obzira na moje sve intenzivnije pojavljivanje u digitalnim medijima ali u tradicionalnim medijima i svu moju priču koja se odnosi na potenciranje blogera i novih internet zanata, situacija u BiH još uvijek kaska za regionom. Broj blogova je ograničen a dobrih blogova na kojima se zaista može nešto kvalitetno pročitati je jako malo.

Priča je tim bitnija što mi se čini da će i agencije i kompanije u BiH vrlo brzo početi koristiti blogere u marketinške svrhe a da pri tome neće znati kako i koliko s njima raditi kako bi kreirali poseban odnos koji je u pristupu s blogerima neophodan.

Kako blog zaista može biti od koristi, dokazuje i moj primjer ali i rang lista BH Bloga na kojoj se pojavljuju i novi blogovi ali i žive oni stari i dokazani. Siguran sam da će u narednom periodu mnoge kompanije u BiH pribjeći zapošljavanju blogera te će cijela priča biti inicijalna kapisla za rad BH Blog zajednice u BiH.

 

Kad pišemo blog trebali bi pisati na najmanje dva strana jezika, zbog posjeta ako ništa drugo, ali kome još to treba, ja barem iako mogu i znam pisati na engleskom ipak pišem samo na BHS jezicima što mi daje dodatne prednosti u regionu.

Zbog toga jako želim posjetiti Blogomaniju, ako ništa onda zbog izvrsnih imena i dragih prijatelja i predavača koje ću ponovo vidjeti. Na blogomaniji će se sudeći po napisanom moči upoznati i sa blogerima iz regiona ali i nekom novim ljudima koji su nedavno pokrenuli bog.

Blogomanija je očit primjer da je naša regija mala, te da je vrijeme da se upoznajemo i širimo vidike na svaku poznatu ex Yu stranu. Poenta svega je naravno komunikacija i sticanje novih znanja i iskustava.

Kako će nam biti na blogomaniji ostaje da se vidi, organizatorima zahvaljujem na pozivu a svim dragim ljudima koje  ću ponovo vidjeti moram poručiti „Pažnja Pažnja – stiže i Ka5aN“ 😉

2 0 komentara

  1. CopyPaste 16 Novembra, 2012
  2. Deda 16 Novembra, 2012

Ostavite komentar