Snovi

Piše : Tarik Kapetanović @ka5an

Život u Sarajevu me naučio da se duhovitost stiče rođenjem ali i odrastanjem u tamnim i sklonjenim sokacima čaršije. Tamo odrastaju mladi koji playstation koriste jednom u sedam dana a loptu deru po savršeno zakrivljenim oblucima kladrme.

 

Upravo su mi ti i saopštili da se otvara veliki centar u kojem će biti svega osim love. Svi će moći pronaći nešto interesantno i svi će moći potrošiti novac na ono što centar nudi. Samo će jedna malena radnja ostati skrivena. Iznad uglancanog izloga stajat će natpis „Snovi“. U dućanu neće biti ničega sem par ogledala i drvene tronožne šamrlice usmjerene prema zidu koji će doslovno imati uši.

Usluge dućana „Snovi“ pomoći će ljudima da se prisjete lijepih trenutaka koje još samo mogu usniti. Osnovni razlog za postojanje malog dućana poput „Snova“ je upravo pomoć ljudima koji s humorom moraju sačuvati zdravlje kao jedinu pravu vrijednost.

(Ovaj tekst je dio projekta LIVEINSPIRE. Kliknite, pročitajte, inspirišite se. Za moj tekst možete i glasati klikom na ovaj post. )

Ostavite komentar