PrPa : Razbijamo mitove o online marketingu
May 28, 2016 – 1:56 pm | No Comment

Više nema sumnje da je online marketing preuzeo dominantnu ulogu u odnosu na svaki drugi vid marketinga. Oglašavanje se preselilo na internet, a one firme koje se ne reklamiraju na ovaj način kao da ne …

Read the full story »
24/7

Društveni mediji

Featured

Headline

Intervju

Home » Društveni mediji, Featured

Ulazak na mala vrata – stručnjaci za komunikaciju na društvenim mrežama su među nama

Submitted by on March 28, 2012 – 11:58 pmOne Comment

Piše : @ka5an

Kako se u svijetu već na velika vrata govori o novom zanatu koji se zove Community management tako su se pojavili i tkz Community manageri koji nisu ništa drugo do stručnjaci za komunikaciju na društvenim mrežama.  Iako taj zanat u našoj zemlji još nije dovoljno promovisan i često izaziva podsmjeh, mediji se sve više zanimaju za komunikatore koji profesionalno komuniciraju na društvenim mrežama.

Posebno me iznenadila brza reakcija ekipe novoformirane Face TV i novinarke Nafise Latić koja je istražila temu i pronašla mene za  interesantnog sugovornika u Ka5aN Cafeu.  Razgovarali smo o društvenim mrežama, ali i profesionalizaciji posla stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama.

Novi poslovi i nova znanja će zasigurno privući mlade ljude, kao i potaknuti komunikaciju na internetu te profesionalizirati komunikaciju kompanija, organizacija pa čak i državnih institucija na društvnim mrežama. Posebno je bitno, govoriti o društvenim mrežama i njihovom ispravnom korištenju kako bi se postavili kakvi takvi standardi za komunikaciju koji bi na kraju svi mogli poštovati.

O društvenim mrežama i njihovom uticaju sam govorio kako bih  potakao ljude na razmišljanje, medije na djelovanje a edukatore na istraživanje.

Nadam se da će moj klip i gostovanje na Face Tv-u potaknuti izdavanje i prevođenje stručne literature koje nedostaje iz ove oblasti, posebno na BHS jezicima, te potaknuti ozbiljno promišljanje o edukaciji koja bi se mogla ponuditi višim i visokim edukativnim ustanovama kojima bi cilj trebao biti i u obrazovanju na području komunikacija i marketinga na društvenim mrežama.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar .