Moji i Vaši recepti u 140 znakova

Piše : Tarik Kapetanović

Jedi Tweet je naziv e-kuharice koja sadrži najkraće recepte na svijetu, a radi se o receptima koje redovno ostavljam na Twitter društvenoj mreži. U razmjeri recepata mi pomažu i drugi korisnici i korisnice tweetera s kojima svakodnevno administratori ove nove Tweeter inicijative razmjenjuju recepte. Kako je maksimalan broj znakova na Tweeteru 140, tako svi recepti imaju maksimalno 140 znakova.

Jedi Twet je napravljen jer administratori smatraju da današnje brojne printane kuharice sadrže previše riječi kojima se opisuje pripremanje najjednostavnijih jela, što je po njihovom mišljenju pretjerano.

Ukoliko dijelite njihovo mišljenje administratori Vas pozivaju da se priključite Facebook grupi Jedi Tweet link : http://www.facebook.com/pages/Jedi-Tweet/119150121515482?sk=info ili twitter account @jedi_tweet  link http://twitter.com/#!/jedi_tweet . Potrebno je još samo da uprljate ruke hranom I pocnete mjesiti tjesto za vaše omiljeno jelo.  Poslušajte još administrator @jedi_tweet-a Preste ovujek ostavljajte čistima jer su Vam oni potrebni za korištenje Tweetera. Prvi recepti su Već spremni I čekeju na Vas, poručuju administratori koje možete i kontaktirati putem e maila : jedi.tweet(at)gmail.com.

Jedan okmentar

  1. Wooden beads 23 Jula, 2012

Ostavite komentar