@amrkva je na Twitteru…

Piše : Tarik Kapetanović

Kad neko spomene Tweetup a nedugo potom kaže i Sarajevo dobije krilaticu uz koju geekovi poput mene zakače i famozne „tarabe“ # dobiju nešto što se zove #TweetupSa. Stručnjaci kažu da je baš to – s tarabama ili bez njih, okupljanje i međusobno upoznavanje korisnika društvene mreže Twitter koji se danima i satima kriju iza neke sličice ili popularno rečeno avatara i razmjenjuju svoja i tuđa mišljenja koja htjeli to ili ne moraju ugurati u 140 karaktera tj slova na tastaturi računajući i razmake.

Jedan, skoro pa skriveni #TweetupSa održan je a gdje drugo nego u social network cafeu Ka5aN na Ciglanama. Treba reći da #TweetupSa nije bio povod okupljanja manjeg broja Twitter ovisnika nego Sarajevo Film Festival koji također ima svoje tarabe #sff.

Tog dana u Ka5aN Cafeu su se sastali dragi prijatelji poput, Dragana Močevića iz Banja Luke, Dragane Djermanović iz Novog Sada te Miloša Čiriča iz Ljubljane.  Naravno, drage goste su morali dočekati i istomišljenici iz ovih krajeva, poput Kemala Košterbića popularnijeg kao www.kemo.ba Gordana Petrovića kojeg svi zovemo Goc, popularnog  twitter dvojca Masha i Mave @masheenka @amavric te prijateljice @jborovina kao i moje malenkosti kojeg sve češće zovu @ka5an kako se i odazivam na blogu www.ka5an.ba

Moram primijetiti da su se od prošlog Tweetupa mnogi aktivni Tweeteraši modernizovali pa su osim direktne komunikacije koristili svoje iphone uređaje. Međutim, komunikacija i interakcija na twitteru je bila žestoka i ustaljena.

Sve što se nije moglo reći u 140 karaktera ostajalo je za našim stolovima i u razmijeni mišljenja između nas – famoznih twitteraša. Prvi #SFF #TweetupSa je omogućio da ponovo vidim drage ljude s neprekidno komuniciram ali i baš tako često i ne viđam. Upravo je Twitter bio onaj maleni rudnik iz kojeg sam kao najcjenjenije blago vadio savjete sad već predragih prijatelja i prijateljica koji su tog dana sjedili za istim stolom.

Da twitter nije šala pobrinula se i @blamiya, moja djevojka kojoj je Twitter u samom početku bio iznimno dosadan ali danas sve češće komunicira pa čak i dokazuje svoje komunikacijske i kulinarske specijalitete koji su na #TweetupSa bili rezervisani samo za odabrane!

Iako napola gladni i komunikacijom izmučeni Twitteraši nisu očekivali i iznenađenje #TweetupSa za vrijeme #SFF-a. Ne, nismo im pripremili dobar film niti smo ih odveli u grad koji zaista blista posebnom svjetlošću za vrijeme #SFF.

Prisutne među kojima sam bio i ja je iznenadio novi korisnik twittera koji je očito tek otkrio njegove prave vrijednosti gospodin i drug @amrkva.

Nedugo nakon McDonaldsa prijatelji u Ka5aN Cafeu @ka5ancafe su bili počašćeni savršeno hrskavim ćevapima,  sudžukicama i pljeskavicama iz ćevabdžinice Mrkva.

Twwetovi su naglo uthnuli, nije se čula ni muha a mi smo navalili na ćevape, pljeskavice i ostale slastice od mesa od kojih mi i sad ide voda na usta. Sve je nestalo u trenu a komunikolozi i online aktivisti su ostali uskraćeni za tweetanje jer su im prsti doslovno klizili po zamazanim gadgetima.

Među pomenutim sam naravno bio i ja. Zbog toga želim i javno da se zahvalim @draganmocevic i @amrkva koji su zaslužni za spomenuto slasno druženje i tako obiman obrok.

Problema nije bilo, osim onih tužnih momenata pri rastanku, neki su na žalost morali nakon obimnog obroka izmjeriti pritisak jer #SFF partijanje i ćevabdžinica „Mrkva“ mogu biti u direktnoj vezi samo za vrijeme #SFF-a koji pozitivno iscrpljuje i twitteraše čiji napunjeni stomaci barem iz Ka5aN Cafea nisu otišli, gladni, žedni i nezadovoljni.

Nadam se da se uskoro vidimo te da će s nama biti i famozni @amrkva

Jedan okmentar

  1. Dragana Djermanovic 29 Jula, 2011

Ostavite komentar