Radivoje naljutio vanzemaljce

Radivoje Lajić, stanovnik malog zaseoka Gornji Lajići, nedaleko od Prijedora, gadno se posvađao sa vanzemaljcima. Tako barem on misli, pošto nema drugo objašnjenje za ono što mu se dešava. Naime, njegova kuća se našla na putu meteorita već šesti put u protekle tri godine!

„Mogućnost da vas meteorit uopšte pogodi je toliko mala da ovo što se meni događa sigurno nije slučajno. To neko namjerno radi“, požalio nam se Radivoje.

A da u cijeloj priči nema prevare potvrdili su i naučnici sa Beogradskog univerziteta koji su analizom kamenja koje pada na Radivojevu kuću došli do zaključka da je, zaista, meteorskog porijekla.

„Uopšte nemam sumnje u to da sam na meti vanzemaljaca“, govori Radivoje, „jedino ne znam šta sam im uradio, kako sam ih naljutio…“

Prvi put se Radivojeva kuća na udaru meteorita našla 2007. godine, od tada stvar se učestala. „Ne znam zašto mi to rade, kakvu to igru igraju. Znam samo da meteoriti padaju kada je kišno vrijeme“, objašnjava nesrećni domaćin.

Naravno, u ovom slučaju riječ nije baš o velikom kamenju koje pada sa neba. Ipak i ono što udari u Radivojevu kuću dovoljno je da napravi štetu. Zato je on krov ojačao metalnom mrežom. Pare je, kako kaže, obezbjedio tako što je jedan meteorit prodao nekoj naučnoj instituciji – u Holandiji. Ako i nije dovoljno za miran san, barem je moguća šteta manja.

Radivoje ne bi bio pravi domaćin da iz ove priče, osim ojačanog krova, nije krenuo da izvuče još poneku korist – odlučio je da napravi mali – muzej meteorita. „Već sada mi dolaze znatiželjnici iz najrazličitijih krajeva zemlje i iz inostranstva“, objašnjava. „U tu svrhu”, kako kaže, „najbolje će poslužiti vrt sa stražnje strane kuće”.

Inače, kako prenosi „Telegraf“, Radivoje Lajić prvi put je zainteresovao medije prije dve godine kada je u njegovu kuću po peti put udario „svemirski kamen“.

Stigli su i stručnjaci koji sada pokušavaju da utvrde kakvo to magnetno polje zrači u Gornjim Lajićima, zašto baš ovde meteori padaju tako učestalo, zašto im je meta baš Radivojeva kuća i – otkud se dotični našao u „svađi sa vanzemaljcima”.

Ostavite komentar