Bijelci su suviše slani

Hrabri fotograf, Italijan Iago Corazza krenuo je na put prema ostrvu na kraju svijeta. Tamo je fotografirao domorodce koji svoj način života nisu promijenili od kamenog doba. Kako kaže, na ostrvu možete naći ljude koji sve do sitnih pojedinosti mogu opisati pojedinačne ukuse ljudskog mesa.

Antropolog Olga Ammann koja je također posjetila ostrvo, tvrdi kako su joj mještani govorili o jakom mirisu ljudskog mesa bijelaca koje je uz sve to još i preslano.

U njenoj studiji može se pronaći informacija koju je dobila od domorodaca koji ističu da je ljudsko meso Japanaca najukusnije. Jedinu iznimku domorodci prave kada je u pitanju meso japanki, koje zadovoljava iznimno strog ukus kanibalizma.

Usprkos tvrdnjama lokalnih vlasti koje izričito zabranjuju kanibalizam i ističu kako su svi rituali vezani za kanibalizam strogo zabranjeni skoro 50 godina, špekuliše se o pojedinačnim registrovanim slučajevima kanibalizma unutar plemenskih zajednica čije poglavice i vračevi i danas jedu meso svojih pokojnika.

Te tvrdnje potvrđuju neobični oblici oboljenja unutar plemenskih zajednica koje se povezuju sa kanibalizmom.

Ostavite komentar