Monstruozno lice prijatelja na društvenim mrežama
September 28, 2015 – 1:31 pm | No Comment

Idelopoklonstvo je čudna stvar, ali nije čudno da vaši prijatelji LIKEaju sve vratolomije omiljenog političara a da ga javno pljuju kada se slučajno nađu s njim u istoj samoposluzi

Read the full story »
24/7

Društveni mediji

Featured

Headline

Intervju

Home » Društveni mediji

Kite se kuju dok su vruće

Submitted by on January 31, 2010 – 9:45 pm5 Comments

Za www.ka5an.ba pišu : Agent(y) & Killer(ca), Zagreb

Kad se dvije žene nađu u kuhinji i povrh svega imaju potrebu za nečim što ostavlja slatkast okus u ustima, tada iz čiste zezancije nastaju „Jingle Balls“. Izrada ovih kolačića je vrlo jednostavna, za sve Vam treba samo kuhinjski pribor (i zabavan kulinarski partner;)).Pod tim „priborom“ se podrazumijeva oklagija, manuelnuo savijeni kalup i nešto malo volje i mašte. Naravno za realizaciju su potrebne i žene (s „muškim“ smislom za humor ;))koje žele sve napraviti i boraviti u kuhinji.

Naše kuharice tvrde da je za potpuni uspjeh recepta potrebna i improvizacija, kao i dobar materijal od kojeg se prave kolači a pod tim su valjda mislile na tijesto. (Zgodno je imati pri ruci fotoaparat i blok za pisanje, da se pribilježe komentari zbog kojih se od 30 minuta potrebnih za pripremu kolača, 20 minuta potroši na previjanje odsmijeha. )Prije nego što počnete praviti kolačiće trebate pustiti i neku laganu muziku te zapaliti svijeće jer ćete se sigurno dobro zabaviti!

Koraci :

1 Ručno savijeni kalup u obliku falusa, pritisnite na tijesto

2 Morate se pomiriti s tim da su „jaja“ na kalupu kao i u stvarnom životu asimetrična te da je ostatak kalupa pristojne veličine za jedan kolačić

3 Složite kolačiće na papir za pečenje, zasigurno ćete primijetiti da se kolačići rastapaju pod ženskom rukom, nemojte se začuditi ako na pleh stanu čak dva ili tri. (od viška glava ne boli)

4 Prije „penetracije“ kolačiće ubacite u rernu (zapravo, kolačići penetriraju u rernu :D)

5 Kako bi postigli spolnu jednakost u kuhinji, napravite i koju „puslicu“

6 Za vrijeme pečenja, pozorno nadgledajte temperaturu u pećnici nemojte zaboravite da „Jingle Balls“ mogu i zagorjeti ako je temperatura previsoka.

Sada je sve gotovo, gotove kolačiće možete jesti nakon pečenja na 200 stepeni u rerni, sad samo trebate pripremiti kreme kako bi oni maleni bijeli postali crni i obratno.

Savjet : „Prije pečenja treba znati da se kite kuju dok su vruće!“

Tokom bojenja i stavljanja glazure možete koristiti šećerne preljeve, iako su oni sa smeđom i crnom čokoladom najukusniji. Bez predrasuda, kuharice kažu da su čokoladni kolačići i najukusniji te da oni crni izgledaju veći i obimniji.

Savjet #2 : Ukoliko ne živite sami i očekujete dolazak majke, oca ili bake i djeda, a nekima često navraća i stara tetka, možete „puslice“ pretvoriti u čokoladne listiće a kolačiće falusoidnog oblika možete izlomiti kako bi postali čokoladne pločice.

Ne sumnjamo da će stariji članovi porodice biti zadovoljni te da neće ni slutiti šta u stvari jedu. Naši su roditelji imali svoj komentar :

„Ovo je stvarno odlično, trebate ih samo zamotati da se ne suše kako bi ostali mekani“

Finalni proizvodi

5 Comments »

 • blamiya says:

  Ovo mi se jako svidja i mislim da je savrsena ideja za iznenaditi svog partnera za Valentinovo ili cak neki drugi praznik, tipa njegov rodjendan. Hvala Ka5an-u na objavi ovakvog jednog zadovoljstva za zenske oci….:)))

 • mp says:

  ka5ane!!! kakve su ovo slatke čarolije:-)))

 • Hello mates, how is everything, and what you want to say about this paragraph, in my view its in fact awesome in favor of me.

 • Emily says:

  Other reasons foor why AVG won’t install depend on tthe error messages that you receive and below are some of thee known reasons why AVG installation will fail.

  By default, most Internet browsers arre set to make only one connection with a server at a time.
  The Tanso Download Manager Pllus app features unlimited downloads
  of various files.

 • Certainly one of my key products and game changer
  in how I feel has been MSM.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar .