Kite se kuju dok su vruće

Za www.ka5an.ba pišu : Agent(y) & Killer(ca), Zagreb

Kad se dvije žene nađu u kuhinji i povrh svega imaju potrebu za nečim što ostavlja slatkast okus u ustima, tada iz čiste zezancije nastaju „Jingle Balls“. Izrada ovih kolačića je vrlo jednostavna, za sve Vam treba samo kuhinjski pribor (i zabavan kulinarski partner;)).Pod tim „priborom“ se podrazumijeva oklagija, manuelnuo savijeni kalup i nešto malo volje i mašte. Naravno za realizaciju su potrebne i žene (s „muškim“ smislom za humor ;))koje žele sve napraviti i boraviti u kuhinji.

Naše kuharice tvrde da je za potpuni uspjeh recepta potrebna i improvizacija, kao i dobar materijal od kojeg se prave kolači a pod tim su valjda mislile na tijesto. (Zgodno je imati pri ruci fotoaparat i blok za pisanje, da se pribilježe komentari zbog kojih se od 30 minuta potrebnih za pripremu kolača, 20 minuta potroši na previjanje odsmijeha. )Prije nego što počnete praviti kolačiće trebate pustiti i neku laganu muziku te zapaliti svijeće jer ćete se sigurno dobro zabaviti!

Koraci :

1 Ručno savijeni kalup u obliku falusa, pritisnite na tijesto

2 Morate se pomiriti s tim da su „jaja“ na kalupu kao i u stvarnom životu asimetrična te da je ostatak kalupa pristojne veličine za jedan kolačić

3 Složite kolačiće na papir za pečenje, zasigurno ćete primijetiti da se kolačići rastapaju pod ženskom rukom, nemojte se začuditi ako na pleh stanu čak dva ili tri. (od viška glava ne boli)

4 Prije „penetracije“ kolačiće ubacite u rernu (zapravo, kolačići penetriraju u rernu :D)

5 Kako bi postigli spolnu jednakost u kuhinji, napravite i koju „puslicu“

6 Za vrijeme pečenja, pozorno nadgledajte temperaturu u pećnici nemojte zaboravite da „Jingle Balls“ mogu i zagorjeti ako je temperatura previsoka.

Sada je sve gotovo, gotove kolačiće možete jesti nakon pečenja na 200 stepeni u rerni, sad samo trebate pripremiti kreme kako bi oni maleni bijeli postali crni i obratno.

Savjet : „Prije pečenja treba znati da se kite kuju dok su vruće!“

Tokom bojenja i stavljanja glazure možete koristiti šećerne preljeve, iako su oni sa smeđom i crnom čokoladom najukusniji. Bez predrasuda, kuharice kažu da su čokoladni kolačići i najukusniji te da oni crni izgledaju veći i obimniji.

Savjet #2 : Ukoliko ne živite sami i očekujete dolazak majke, oca ili bake i djeda, a nekima često navraća i stara tetka, možete „puslice“ pretvoriti u čokoladne listiće a kolačiće falusoidnog oblika možete izlomiti kako bi postali čokoladne pločice.

Ne sumnjamo da će stariji članovi porodice biti zadovoljni te da neće ni slutiti šta u stvari jedu. Naši su roditelji imali svoj komentar :

„Ovo je stvarno odlično, trebate ih samo zamotati da se ne suše kako bi ostali mekani“

Finalni proizvodi

8 0 komentara

  1. blamiya 31 Januara, 2010
  2. mp 11 Oktobra, 2010
  3. stop hair thinning 11 Juna, 2014
  4. reklama 17 Avgusta, 2014
  5. ask buyusu 11 Septembra, 2014
  6. Emily 21 Oktobra, 2014
  7. pine pollen testosterone study 11 Decembra, 2014
  8. scandals-club.com 3 Aprila, 2015

Ostavite komentar