PrPa : Razbijamo mitove o online marketingu
May 28, 2016 – 1:56 pm | No Comment

Više nema sumnje da je online marketing preuzeo dominantnu ulogu u odnosu na svaki drugi vid marketinga. Oglašavanje se preselilo na internet, a one firme koje se ne reklamiraju na ovaj način kao da ne …

Read the full story »
24/7

Društveni mediji

Featured

Headline

Intervju

Home » Priča se o ...

Medijska prepucavanja

Submitted by on January 28, 2010 – 1:39 amNo Comment

Često se pitam a još češće pokušavam sebi odgovoriti na postavljena pitanja, zbog toga ću neke stvari podijeliti i s Vama. Na primjer, pitam se koliko u BiH ima medija koji ne poštuju zakone, također ima li onih koji krše tuđa prava ali i prava na slobodu. Na kraju se pitam da li u BiH ima medija koji svjesno objavljuju neistine te da li ima onih koji bez trunke obraza lažu?

E kad sam se sve to lijepo zapitao, onda Vam moram reći da sada riječ mediji zamijenite s političari pa će vam sve biti jasno ko za koga laže i u službi koga neki govore istinu.

Zbog toga nas ne treba čuditi naglo propadanje novina u regionu. Političari uvijek drugima zamjeraju ono što sebi nikad ne bi spočitali pa tako gase novine i kažnjavaju novinare umjesto da propitaju svoje elitizam.

Tužno je gledati sve te spletke dok koračamo putem prema Evropi koji za nas gazaju stranci. Tužno je gledati i nesklad naših političara koji nikako da shvate da Evropa nije geografski pojam nego skup standarda i zakona koje propisuje.

Kada bi malo prokopali po knjizi EU standarda naši bi političari na BHS jeziku mogli pročitati kako se smatra nedopustivim da se ugrožavaju novinari i egzistencija medija. Što bi drugim riječima bilo da država ne smije ugroziti ekonomsku održivost i nezavisnost medija.

Kada bi to mogao pojasniti političarima rado bih prisustvovao seminaru na kojem bi se medijski eksperti obratili novinarima koji krše zakone te otuđuju prava i slobode nekih članova društva. Interesantno bi bilo i slušati predavanje o vođenju plaćenih kampanja kao i promociji stranaka.

Mislim da se takvo šta još dugo neće dogoditi kod nas! Zbog toga se trebamo educirati kako bi znali čitati i tumačiti naslove koji složeni u tri reda ne mogu imati ispravnu poruku.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar .